Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P17e27t64r 27M90i40n54k61a

16. 7. 2014 14:40

Titulkování není ze zákona povinné, tudíž na to soukromé tv kašlou, jinak si nedovedu vysvětlit fakt, že fim, který jsem viděl na veřejnoprávní tv otitulkovaný, např. Barrandov pustí bez titulků. Také jsem zaregistroval, že už i třeba ČT 2 si dovolí pustit film bez skrytých titulků. Možná šetří náklady navíc, které by mohli skryté titulky představovat. Že to je k části obyvatelstva diskriminační přístup je jasné. Protože sám neslyším, řeším to tím, že si pouštíme DVD, kde většinou titulky jsou, nebo stahuji filmy z hellspy.cz, ulozto.cz už s titulky, případně si je najdu na titulky.com a k filmu přidám. Bez reklam, výběr dle vlastní momentální nálady a kdy máme čas, s dobrým pocitem z toho, že nejsme závislí na předem daném programu, na slavné tv také na oplátku zvysoka kašlem. Nenechte si otrávit život.

0 0
možnosti
Foto

Titulkování povinné je. Ze zákona má veřejnoprávní televize povinnost opatřovat 70 % pořadů skrytými titulky a komerční 15 % - viz http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2001-231. Co se týče titulků, které jsou pouze překlad a nejsou vyrobené pro osoby s postižením sluchu, tak to je podobné, jako se dříve dělaly ty rychlodabingy, kdy celý film mluvil jeden hlas. Překladové titulky nemají například batrevně odlišené hlasy, tak jako má jinou barvu hlasu každý člověk.

0 0
možnosti

psycho, díky za užitečný článek, člověk , který slyší si ani neuvědomuje, jak jsou takové věci jako titulky důležité...

1 0
možnosti
Foto

Šéfové, co rozhodují o tom, co a kolik se bude titulkovat si hlavně myslí, že titulky jsou pouze pro ty, kdo neslyší a berou to jako přítěž ze zákona, Přitom se na titulkované pořady kouká celá rodina (kde někdo neslyšíúnedoslýchá), nebo cizinci, co se chtějí zdokonalovat v jazyce, případně si nahluchlá osoba nepustí zvuk "na plný koule", aby rozuměla, když pořad titulky nemá a chce ho sledovat..

0 0
možnosti
Foto

J94a47k38u43b 54R80o32t43h

16. 7. 2014 8:03

Chápu. Taky by mne to štvalo. Držím palce. Ovšem Rio Lobo s Johnem Waynem je zkrátka klasika a to by manželka měla pochopit.;-)

3 0
možnosti
Foto

Ona by to se mnou vydržela, jako já s ní předávání čehosi (když to má titulky). Ale proč pouštět něco, co toho druhého nezajímá a jen z ,lásky k druhému "trpí"?

1 0
možnosti
  • Počet článků 187
  • Celková karma 12,58
  • Průměrná čtenost 1301x
V roce 2003 jsem ohluchl. Nemám v hlavě ta "slyšítka", hlavně ony šneky (cochlea), takže nemohu být ani uživatelem kochleárního implantátu.
Považuji se za srandistu a optimistu. Kromě srandiček jsem také autorem a provozovatelem webu osob se sluchovým postižením
http://www.kochlear.cz
jenž si vybrala Národní knihovna ČR k archivaci jako kvalitní zdroj, který by měl být uchován do budoucna a stát se součástí českého kulturního dědictví, což je pro mě obrovská pocta a mám z toho větší radost, než kdyby mi poslali milion korun.



stránky osob se sluchovým postižením