Komentář ze světového poháru v programování

"Dobrý den od nás ze studia. Přímý přenos semifinále světového poháru v programování pro vás budou komentovat Vladimír Kafral a se mnou je ve studiu majitel křišťálové klávesnice z roku 2001 Petr Enterovský."

Petr Enterovský:"Dobrý den."
Vladimír Kafral: "Do dnešního semifinále se probojoval český reprezentant Hynek Lstivý a jeho soupeřem bude Američan Python Anykey. Vítěz dnešního duelu se ve finále utká s vítězem druhého semifinále, které proběhne ve stejný čas mezi Rusem Bitovem a Indem Rammárádem.
Soutěžící právě povinné restartují své počítače, aby měli prázdnou schránku a než utkání začne, pojďme se podívat na sestavy. Hynek Lstivý má Pentium III., Windows XP a editor PSPad."
Petr Enterovský: "Hynek Lstivý na těchto soutěžích úmyslně závodí se starým počítačem, aby vše nebylo ihned a měl o chvilku delší čas na přemýšlení."
Vladimír Kafral: "Reprezentant USA zvolil nejnovější Mackintosh, na němž používá zabudovaný editor, který sice nemá barevně odlišenou syntaxi, ale disponuje velkým množstvím klávesových zkratek. To však PSPad také, takže to nebude výhoda."
Petr Enterovský: "Myslím si, že při těchto sestavách bude v mírné výhodě Hynek Lstivý."
Vladimír Kafral: "A začíná nám první kolo, pojďme se tedy věnovat tomu, co nám reprezentanti předvedou. Python Anykey prohrál jednou v základní skupině, a tak začíná.
(záběr na monitor Američana) Jobs-Jobs-Jobs;
Anykey začíná trojitým Jobsem, se dvěma pomlčkami a středníkem. Uvidíme, co na to náš reprezentant.
Petr Enterovský: "Američané mají zahájení Jobsem ve velké oblibě. V zahájení Jobsem býval v osmdesátých letech také proslulý legendární Polák Jacek Hackersky. V americkém národním týmu se dokonce toto zahájení speciálně trénuje, i s obrovským množstvím jeho variant."
Vladimír Kafral: "Našemu reprezentantovi už pomalu vypršel všechen čas na rozmyšlenou a musí reagovat. A už si přisunul klávesnici..."
 {
if (Jobs("3x"))
  echo "Microsoft";
else
  echo "It's not triple Jobs";
 }
To je skvělé. Hynek Lstivý přeprogramoval Jobse na Microsoft, což Američana vyvedlo z míry natolik, že si otočil čepici kšiltem dozadu.
Následuje komerční pauza se sponzory, potom se podíváme, jak je na tom druhá dvojice semifinalistů a na elektronickou tužku Petra Enterovského."

(po deseti reklamách)

Vladimír Kafral: "Ind vede 1 : 0, protože se mu podařilo odvrátit Rusův útok Volkovem Commanderem a navíc sám zaútočil tím, když soupeři zkomprimoval přes síť celý disk a zahesloval jej. Nyní předávám slovo Petrovi.
Petr Enterovský: "Pojďme se podívat, jak Hynek Lstivý používá složené závorky.“
(kresli na displeji šipky k závorkám)
Hynek Lstivý před složenými závorkami dělá mezeru, což nebývá často k vidění a soupeře mate, když začíná mezerníkem a ne znakem."
(kroužkuje mezery před závorkami)

(nenadálý střih a deset reklam sponzorů pořadu)

Vladimír Kafral: "V tuto chvíli jsme měli pokračovat v přímém přenosu. Obě partie však byly mezinárodní komisí přerušeny kvůli výpadku serveru a tím pádem i celé sítě.
Ještě, než se tak stalo, Rus utkání s Indem vzdal, protože se mu ani po mnoha pokusech nepodařilo prolomit heslo k disku.
Ind potom novinářům prozradil, že heslo bylo jméno jeho křečka a Rus vzteky rozmlátil klávesnici, za což dostal od rozhodčích červený displej a musí strávit pět utkání na tabletu.
Dohrávat se tedy bude pouze utkání Hynek Lstivý versus Python Anykey a to zítra ve 13 hodin. Naše televize bude opět u toho, takže se s vámi zatím loučím.

(následuje deset reklam sponzorů) 

Autor: Ladislav Kratochvíl | pondělí 27.3.2017 7:50 | karma článku: 12,04 | přečteno: 366x