Ferda Mravenec v roce 2012

1. 01. 2012 12:00:00
Když si Ferda postavil svůj domeček, rozhodl se, že si postaví počítač a dá si na něj operační systém Hmyzux, který dali dohromady všichni broučci a všem vyhovuje. Když jej postavil, rozhodl se, že ke slavnostnímu spuštění uspořádá slavnost a hned se pustil do příprav.

Z rosy, co byla ve zvonku, vypálil spoustu výborné pylovice, zašel za komáry, aby přišli zahrát, a také k panu Cvrčkovi, aby vyhlásil slavnost se spuštěním počítače rozhlasem. Nakonec ještě zašel za plošticemi, jestli by mu nechtěly dělat hostesky, a pak už se těšil na večer.

Konečně se setmělo a slavnost začala. Na malém pódiu hrála komáří kapela, světlušky všechno osvětlovaly, mladé ploštice roznášely pylovici a všichni se výborně bavili. I Beruška, která se přišla také podívat a které to moc slušelo.

Sešla se opravdu skvělá společnost. Broučci spolu tančili, dělali hada nebo jen tak stáli, popíjeli a klábosili. Jak jim ale pylovice stoupala do hlavy, začali se k sobě více tisknout a komáři, kteří do té doby hráli převážně rychlé skladby, hráli už jen samé ploužáky. Mladé ploštice si většinou odložily krovky a roznášely pití jen ve spodních křidélkách. Vypadaly tak eroticky, že se z toho leckterému broučkovi začala lesknout tykadélka a slavnost se začala měnit v odvázaný mejdan.

Ferda, který si celý večer myslel na Berušku a na to, jak bude jistě okouzlena jeho novým počítačem, cítil, že teď, když je Beruška roztomile přiopilá, má jedinečnou šanci počítač zapnout a ohromit jí. I Berušce se Ferda líbil, a tak když pro ni přišel, aby šli k počítači, při chůzi se k němu tiskla. Ferda zasedl ke klávesnici, stiskl "power" a už se chtěl přihlásit jako "root“, když ho někdo odstrčil a spustil na celé kolo:

"Pardon, pardon! Copak to tady děláte? Snad nechcete dělat něco s tím počítačem? Vždyť vy to vůbec neumíte! Panečku, to já viděl v kině chlapíka... Podívejte se. To musíte dělat takhle!" A brouk Pytlík, protože to nebyl nikdo jiný, povalil zcela zkoprnělou Berušku na záda, smýkal s ní a komentoval to: "Ten chlapík takto jezdil s myší u počítače a všechno tak udělal.“ Když se Beruška vzpamatovala, začala hned protestovat: "Ale co to děláte! Vždyť já..." "Pardon, pardon! Zapomněl jsem, že ten chlapík v kině měl od myši k počítači nějaký kabel řekl brouk Pytlík a snažil se přivázat Berušku k počítači kouskem trávy. Jenomže Beruška už nečekala, až s ní Pytlík bude zase smýkat sem tam po podlaze, a se slovy: "To se řekne!" odletěla pryč.

Ferda byl zdrcen. Beze slova odstrčil brouka Pytlíka, vzal si láhev pylovice a "šel spát“. "Pardon, pardon! Ta Beruška mi nerozuměla!" Volal za ním ještě Pytlík, ale Ferda ho už neslyšel.

Takový rozpačitý konec slavnosti nikdo nečekal. Všichni broučci se postupně vytratili, takže si ani nikdo nevšiml, že si pro Ferdu přišli čtyři škvoři-strážníci. "Ty jsi mi pěkný kujón," řekl hned jeden a nasadil Ferdovi pouta. "Za to, co jsi udělal Berušce, tě zavřeme u hlemýždě!" řekl druhý a třetí ještě dodal: "Komáři všechno dosvědčí." Čtvrtý neřekl nic, ale přetáhl Ferdu pro jistotu pendrekem.

"A co jsem jí vlastně udělal?" ptal se zcela šokovaný Ferda. "Ty se ještě ptáš? Udělal jsi Berušce to nejhorší, co se může berušce stát. Jak jsi ji tu povalil na zem a smýkal s ní sem tam, tak se jí vymazaly všechny tečky!" řekl zase ten první škvor, a než Ferda stačil prásknout Pytlíka, vzali ho škvoři pod ramena a odnesli ho zavřít

Autor: Ladislav Kratochvíl | neděle 1.1.2012 12:00 | karma článku: 12.37 | přečteno: 1027x

Další články blogera

Ladislav Kratochvíl

Pozor na vedlejší účinky léků

Je až neuvěřitelné, jaké mohou mít léky vedlejší účinky. Přesvědčil jsem se o tom na vlastní kůži. Divím se, že to nebylo uvedeno v obalovém letáku.

27.2.2024 v 7:47 | Karma článku: 15.25 | Přečteno: 661 | Diskuse

Ladislav Kratochvíl

Jak držet dietu

O dietách už toho bylo napsáno tolik, že by člověk přišel o všechnu svoji hmotnost, než by to všechno přečetl, kdyby celou tu dobu nepozřel ani sousto. A jsme u toho. Neznám nikoho, kdo by vydržel tak dlouho číst.

16.2.2024 v 7:41 | Karma článku: 9.52 | Přečteno: 269 | Diskuse

Ladislav Kratochvíl

„Zakódovaná“ řeč není nic nového

Určitě znáte onen všelijak pozměněný způsob řeči, který často používají politici, mafiáni, policisté ve filmech a další, aby nebyly odhaleny jejich úmysly.

9.11.2023 v 7:52 | Karma článku: 11.73 | Přečteno: 210 | Diskuse

Ladislav Kratochvíl

Nová zcela česká zábavná televizní soutěž „Když hvězdy pracují “

K divácky úspěšné soutěži StarDance chystá televize nový soutěžní pořád. I když je vše v tajnosti, „prosákly“ některé informace, které včera zveřejnil internetový server star-in-action.kec

17.10.2023 v 7:56 | Karma článku: 12.95 | Přečteno: 579 | Diskuse

Další články z rubriky Poezie a próza

Alena Bures

Recenze - Martina Boučková: Šílená babička

Rodiče si nevybereš. Ale to koneckonců ani děti. A mít mírně šílenou matku je někdy k vlastnímu zešílení, ale někdy....

28.3.2024 v 17:24 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 56 | Diskuse

Miroslav Pavlíček

O fotbalových legendách, paní Štěpánkové a pomíjivosti

Kdybych se narodil před sto lety... No, abych řekl pravdu, někdy mám pocit, že se tak opravdu stalo.

27.3.2024 v 12:58 | Karma článku: 14.20 | Přečteno: 194 | Diskuse

Iva Marková

Ženy

....................................................................................................

26.3.2024 v 22:53 | Karma článku: 9.52 | Přečteno: 197 | Diskuse

Marek Ryšánek

Způsobem bytí byl roven Bohu - Květná neděle.

Lidské dějiny jsou plné příkladů nejrůznějších vládců a vůdců. Ti ovládáni ctižádostí rozpoutávali války, štvali lidi proti sobě. Mysleli, že jim to přinese štěstí, věčnou slávu. Zůstali po nich statisíce, miliony mrtvých.

26.3.2024 v 20:23 | Karma článku: 4.96 | Přečteno: 129 | Diskuse

Jana Péťová

Fluktuace každodennosti

Fluktuace každodennosti - Proměnlivost. Nepředvídatelnost. Dynamika. Rozmanitost. Odlesky radosti překvapení a lásky. Nástrahy a výzvy.

26.3.2024 v 11:08 | Karma článku: 11.09 | Přečteno: 191 | Diskuse
Počet článků 187 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1191
V roce 2003 jsem ohluchl. Nemám v hlavě ta "slyšítka", hlavně ony šneky (cochlea), takže nemohu být ani uživatelem kochleárního implantátu. Považuji se za srandistu a optimistu. Kromě srandiček jsem také autorem a provozovatelem webu osob se sluchovým postižením http://www.kochlear.cz jenž si vybrala Národní knihovna ČR k archivaci jako kvalitní zdroj, který by měl být uchován do budoucna a stát se součástí českého kulturního dědictví, což je pro mě obrovská pocta a mám z toho větší radost, než kdyby mi poslali milion korun.

stránky osob se sluchovým postižením
stránky osob se sluchovým postižením

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...